Ez a torta gluténmentes lisztkeverékből készült. Nagyon egyszerű vele dolgozni ,semmi különöset nem vettem észre a piskótán. Ugyanolyan finom,mint a sima egyszerű. Gesztenyés töltelék van benne.
Gluténmentes piskóta receptje:
Hozzávalók:
14 dkg Barbara lisztkeverék, 7 db tojás, 12 dkg cukor 2 dkg vaníliás cukor, 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna, 2 mokkáskanál citromlé
Elkészítése:
A lisztkeverékbe elkavarjuk a szódabikarbónát.
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra kavarjuk, a tojások fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd az egészet alacsonyabb fokozaton összeturmixoljuk, miközben a lisztet apránként hozzászórjuk.
Gesztenyés töltelék:
2 csomag gesztenye massza ( összesen:50 dkg )
20 dkg margarin
15 dkg cukor
kb. fél rumaroma
A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése