Most a habzsákos technikát tanultuk. Wiltonos vajkrémmel dolgoztunk.
Ízre szerintem nem egy nagy szám de az állaga kiváló. Ezt házi vajkrémmel nem lehet elérni,szerintem. Ezért szebbek mindig a virágok a képeken,mint nekem itthon.
1-2 dolog amit tanultam:
-ha túl sok krémet teszünk a habzsákba,nehezebb vele dolgozni
-az sem jó,hogyha felmelegszik a krém ( ezt mondjuk eddig is tudtam)
-ezzel az amerikai krémmel gyönyörűen lehetett dolgozni de az ára nem túl kedvező (bár nagyon csábít,hogy vegyek egyet)
-ha igazítani szeretnénk a már szépen kinyomott krémen,akkor újjunkat kenjük be egy kis keményítővel és nem ragad hozzá,így pl. a kis pöttyöket még formásabbá tehetjük
Gyorsan eltelt a nap,haza se akartam jönni,pedig úgy fájt a kezem,hogy könyékig lüktetett és szurkált.
Jövőhéten is megyek,akkor a fondantos technikát tanuljuk. Már nagyon várom mert orchideát is fogunk csinálni.
Aztán ha minden igaz lesz majd haladó tanfolyam is. Remélem arra is el tudok menni.
Csináltam 1-2 képet,igaz csak telefonnal így nem lett túl jó de a lényeg látható rajta.
A Wiltonos tortadekorációs könyveket letölthetitek itt.
Angi!
VálaszTörlésJól tetted, hogy rögzíted a tanfolyamon tanultakat! Majd a következő oktatást is írjad be. Milyen jó lesz majd később visszakeresni! :-)