2011. február 24., csütörtök

A negyedik

Az első formatortám. Barátnőm férje kérte magának. :) Pillecukorral van búrkolva és tejszínhabbal körbenyomva. Belül oroszkrém,a kiegészítők marcipánból vannak.

A recept:

1 kerek piskótatorta (24-26 cm átmérőjű),
5 dkg cukrozott narancshéj,
5 dkg cukrozott citromhéj,
10 dkg mazsola,
1 dl rum,
3 dl tej,
fél rúd vanília,
1,5 dkg zselatin,
3 tojássárgája,
20 dkg cukor,
fél citrom reszelt héja,
4 dl tejszín

1. A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk, és a mazsolával együtt meglocsoljuk a rummal, 1 órát érleljük benne.

2. A tejet felforraljuk a felhasított vaníliával, hagyjuk langyosra hűlni, leszűrjük. A zselatint vízben beáztatjuk (a tasakon lévő utasítás szerint).

3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, apránként hozzáadjuk a vaníliás tejet, vízfürdőben, állandóan keverve sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, és elkeverjük benne, hagyjuk kihűlni.

4. A tejszínt kemény habbá verjük, és kíméletesen a krémhez adjuk. Belekeverjük a mazsolát és a cukrozott gyümölcsöket.

5. A piskótatortát 3 lapra vágjuk, arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése