2011. február 28., hétfő

Rózsás zsinóros

Esküvőre és keresztelőre készítettem. Csokis-meggyes ízű volt. A rózsák fondantból a zsinórok vajkrémből vannak.

Recept:

Hozzávalók: 1 kerek kakaós piskóta

A krémhez:

2 csomag csokoládé ízű pudingpor (főzhető)
7 dl tej
1 evőkanál cukor
20 dkg tej tortabevonó csokoládé
25 dkg vaj
7,5 dkg porcukor
3 evőkanál rum
6 evőkanál meggylekvár

Elkészítés

A krémhez a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük a pudingot a tejjel, belekeverjük a cukrot.
A csokoládét megolvasztjuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, és krémesre keverjük. Végül a pudingot is beledolgozzuk.
A tortát vízszintesen három lapra vágjuk, a lapokat megcsepegtetjük rummal, és megkenjük a lekvárral. A krémet három részre
osztjuk, egyharmadát az első lapra kenjük, rányomjuk a középső lapot, erre kenjük a második harmad krémet,
és beborítjuk a felső tortalappal. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése